Prijem prvaka u OŠ Desanka Maksimović” u Futogu

VIDEO K9: Za prvake je danas u OŠ "Desanka Maksimović" upriličen svečani prijem kojem je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

0
59

U OŠ “Desanka Maksimović” u Futogu jutros je održan svečani prijem prvaka povodom početka školske 2023/2024. godine.

U julskom nevremenu koje je u dva navrata pogodilo skoro sve delove Novog Sada, na oba objekta ove osnovne škole uništen je krov, ali će, nakon intenzivnih radova na sanaciji svi đaci sutra nesmetano početi sa nastavom, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

“Malo ko je verovao da ćemo danas imati svečani prijem đaka prvaka. Zahvaljujem se izvođačima radova, koji su radili na sanaciji štete i Gradskoj upravi za obrazovanje, koja je pratila tok izvođenja radova, drugi deo škole biće saniran za najduže mesec dana”, naveo je Đurić.

Gradonačelnik Novog Sada ranije je za medije izjavio da je procena štete koju je pretrpelo 16 škola na gradskom području oko 307 miliona dinara, kao i da je najviše stradala škola “Desanka Maksimović” u Futogu. Đacima prvacima ovo je, naglasio je Đurić, jedan od najvažnijih dana u životu.

Kao i prethodnih godina, Grad je obezbedio besplatne udžbenike za 4.170 đaka prvaka na teritoriji čitavog Novog Sada i sa tom praksom nastaviće i narednih godina, kazao je Đurić koji se zahvalio Fondaciji Univereksport koja je i ovde godine prvacima uručila poklon pakete.

Direktor OŠ ,,Desanka Maksimović“ Slobodan Egelja zahvalio se svima koji su učestvovali u sanaciji škole i doprineli da školska godina krene na vreme te poželeo puno uspeha budućim đacima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.