Prijem brucoša i na Poljoprivrednom fakultetu

VIDEO K9: Na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu ovih dana rganizuju se prijemi studenata prvih godina. Svečano je danas bilo i na Poljoprivrednom fakultetukoji koji ove godine pohađa 536 brucoša.

0
188

U godini u kojoj Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu obeležava 65 godina postojanja, spremno su dočekali nove studente, njih ukupno 536.

Ove godine studenata prve godine ima 5 posto više u odnosu na prošlu, rekao je dekan Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Nedeljko Tica koji je pozdravio brucoše.

“Želimo da se oni u najkraćem roku pridruže broju od više od 14 000 studenata koji su uspešno na ovom Fakultetu diplomirali, magistrirali, doktorirali. Imamo za njih nekoliko važnih poruka. Jedna od njih je da i ulaganje u znanje jedna od najboljih vrsta ulaganja koje u vrlo kratkom roku može da promeni živote njih i njihovih porodica. Ulaganje u znanje je ono što ih neosporno čeka u periodu u kojem se očekuju značajne promene u privredi i celokupnom okruženju”, istakao je dekan Poljoprivrednog fakulteta.

Promene, kao je naveo, podrazumevaju i primenu veštačke inteligencije, 5G mreže i uopšte digitalne transformacije poljoprivrede i ostalih delatnosti u našem društvu.

“Poljoprivredni fakultet izdvaja ono u odnosu na druge fakultete što za jednu nijansu ima veća pažnja fakulteta prema studentima. Pre svega, kada su u pitanju razne aktivnosti, od zimsko edukativnih aktivnosti, odlaska na Sajmove, i to što ih možda, u pojedinim oblastima, a trudićemo se da to bude u najkraćem roku, u svim oblastima čeka najsavremenija oprema”, kazao je Tica.

Ovaj fakultet, kako je rekao, ima na raspolaganju najsavremenije pogonske i priključne mašine, povećan je obim praktične nastave, a poseban izazov se ogleda u dodiru sa biljnim i životinjskim organizmima. Sve su to važni razlozi zbog kojih se mladi odlučuju da studiraju baš na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

Na skupu je istaknuto da su Vojvodina i Srbija dobro mesto za poljoprivredu i studenti bi trebalo da ostanu ovde po završetku školovanja kako bi menjali svet oko sebe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.