Prijem brucoša i na Poljoprivrednom fakultetu

VIDEO K9: Na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu ovih dana rganizuju se prijemi studenata prvih godina. Svečano je danas bilo i na Poljoprivrednom fakultetukoji koji ove godine pohađa 536 brucoša.

84

U godini u kojoj Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu obeležava 65 godina postojanja, spremno su dočekali nove studente, njih ukupno 536.

Ove godine studenata prve godine ima 5 posto više u odnosu na prošlu, rekao je dekan Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Nedeljko Tica koji je pozdravio brucoše.

“Želimo da se oni u najkraćem roku pridruže broju od više od 14 000 studenata koji su uspešno na ovom Fakultetu diplomirali, magistrirali, doktorirali. Imamo za njih nekoliko važnih poruka. Jedna od njih je da i ulaganje u znanje jedna od najboljih vrsta ulaganja koje u vrlo kratkom roku može da promeni živote njih i njihovih porodica. Ulaganje u znanje je ono što ih neosporno čeka u periodu u kojem se očekuju značajne promene u privredi i celokupnom okruženju”, istakao je dekan Poljoprivrednog fakulteta.

Promene, kao je naveo, podrazumevaju i primenu veštačke inteligencije, 5G mreže i uopšte digitalne transformacije poljoprivrede i ostalih delatnosti u našem društvu.

“Poljoprivredni fakultet izdvaja ono u odnosu na druge fakultete što za jednu nijansu ima veća pažnja fakulteta prema studentima. Pre svega, kada su u pitanju razne aktivnosti, od zimsko edukativnih aktivnosti, odlaska na Sajmove, i to što ih možda, u pojedinim oblastima, a trudićemo se da to bude u najkraćem roku, u svim oblastima čeka najsavremenija oprema”, kazao je Tica.

Ovaj fakultet, kako je rekao, ima na raspolaganju najsavremenije pogonske i priključne mašine, povećan je obim praktične nastave, a poseban izazov se ogleda u dodiru sa biljnim i životinjskim organizmima. Sve su to važni razlozi zbog kojih se mladi odlučuju da studiraju baš na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

Na skupu je istaknuto da su Vojvodina i Srbija dobro mesto za poljoprivredu i studenti bi trebalo da ostanu ovde po završetku školovanja kako bi menjali svet oko sebe.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.