Prijavljivanje vakcinisanih za 3.000 dinara

VIDEO K9: Prijava za državnu pomoć od 3.000 dinara za vakcinisane do 31. maja počela je u ponoć i trajaće narednih 15 dana.

0
45

Za državnu pomoć od 3.000 dinara za vakcinisane mogu da se prijave svi građani stariji od 16 godina koji su do juče vakcinisani makar jednom dozom vakcine protiv korona virusa. Na osnovu odluke Kriznog štaba donete 31. maja, na ovu pomoć takođe imaju pravo i svi građani koji su se do 31. maja u ponoć prijavili za vakcinaciju, a koji se budu vakcinisali u narednih nedelju dana.

Prijave će trajati do 15. juna, a pomoć će biti isplaćena u periodu od 12. do 20. juna. Za ostvarivanje ovog prava nije važno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj državi. Prijave se mogu izvršiti preko Uprave za trezor, isto kao i za 60 evra, a u petak će biti otvoren i kol-centar.

Nisu potrebni dokazi o vakcinaciji, jer svi podaci postoje u okviru eUprave. Od podataka za ovu pomoć za vakcinisane potrebno je ostaviti JMBG, broj lične karte i naziv banke u kojoj imaju otvoren račun ili, ukoliko nemaju račun, naziv banke u kojoj će on biti automatski otvoren.

Penzioneri ne moraju da se prijavljuju za ovu pomoć, dok se korisnici socijalne pomoći prijavljuju. Država je isplatu ove pomoći organizovala kako bi dodatno motivisala građane da se vakcinišu kako bi brže bio postignut kolektivni imunitet.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.