Prijave zbog ograničenja prodaje goriva

VIDEO K9: Gužve koje su stvorene na pumpama koje su ograničile prodaju goriva registrovala je sinoć i tržišna inspekcija i protiv takvih su podnete prijave.

0
34

Iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija saopšteno je da je u prethodne večeri tržišna inspekcija utvrdila povredu Zakona o zaštiti potrošača na više maloprodajnih mesta nafte i naftnih derivata na kojima su trgovci istakli obaveštenja o ograničenju u količini prodaje.

U prvoj od kontrola utvrđeno je da je maloprodajni objekat istakao obaveštenje o ograničenju u količini prodaje za putničke automobile maksimalno 20 litara, 50 litara za traktore i 100 litara za kamione, što je suprotno Zakonu o zaštiti potrošača.

Naloženo je otklanjanje nedostatka, što je i učinjeno, a za ovaj prekršaj je propisana fiksna kazna u iznosu od 50.000 dinara.

Provera je sinoć, kako je saopšteno, izvršena na još četiri prodajna mesta: u Novom Sadu, Beogradu, Babušnici i Kragujevcu, i u svim nadzorima inspekcije utvrđena je ista povreda zakona.

Strah od nestašica i ratne krize u Ukrajini proširio se društvenim mrežama zbog čega je veliki broj građana pohrlio na pumpe čim se čulo da su pojedine ograničile količinu prodaje.

Scene viđene sinoć u našem gradu podsetile su na devedesete godine.

Kompanije NIS i MOL saopštile su danas da je snabdevenost lanaca njihovih benzinskih stanica redovna i da ne planiraju uvođenje bilo kakvih restrikcija.

Podsetimo, Vlada Srbije je sinoć, povodom informacija koje kruže društvenim mrežama, saopštila da Srbija apsolutno nema nikakvog problema u snabdevanju naftnim derivatima, a građšanima se danas obratio i predsednik Srbije putem svog Tviter naloga.

Vlada je, podsetimo, 10. februara donela Uredbu o ograničenju maloprodajnih cena naftnih derivata koja će trajati 30 dana, a uredbom je zabranila i ograničavanje količine sipanja goriva.

Na pumpama u Novom Sadu danas se, bez ograničenja, mogu kupiti sve vrste goriva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.