Prijave za pregled na Euromelanoma dan

VIDEO K9: Odeljenje dermatologije novosadskog Doma zdravlja i ove godine učestvuje u preventivnoj kampanji Euromelanoma dan, 20. maja.

0
14

Stopa oboljevanja od melanoma je u stalnom porastu, pre svega zbog nekontrolisanog izlaganja UV zračenju u prethodnim decenijama, a pored toga rizik je i izlaganje veštačkim izvorima UV zračenja, odnosno, upotreba solarijuma.

I ove godine Dom zdravlja Novi Sad učestvuje u preventivnoj kampanji Euromelanoma dan, 20. maja.

Sugrađani koji žele da se prijave za besplatne preglede u cilju prevencije u otkrivanju raka kože, mogu to učiniti do ovog datuma putem veb-sajta euromelanoma.eu/sr-rs.

Svi prijavljeni će dobiti termin pregleda i ime lekara, kao i naziv objekta gde treba da dođe, u objekat Doma zdravlja NS na Limanu ili “Zmaj Ognjena Vuka”. Sve potrebne informacije o ovogodišnjoj kampanji Euromelanoma dan dostupne su na sajtu Euromelanoma.

Pored ovakvih kampanja, pregledi kože i pregledi mladeža (dece i odraslih) sa dermoskopijom obavljaju se u svakodnevnom radu dermatologa, kada se pacijentima daju i saveti o faktorima rizika, zaštiti kože od sunca, načinu samopregleda kože i daljim dermatološkim kontrolama.

Građane koji nisu zakazali pregled u okviru ove kampanje, iz Doma zdravlja pozivaju da, sa uputom izabranog lekara, u svom terminu, obave preventivni pregled kože kod dermatologa.


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.