Prijave za besplatan boravak penzionera u banjama do 21. maja

VIDEO K9: Od 6. do 21. maja teku prijave penzionera sa najnižim primanjima za besplatan boravak u nekoj od banja u Srbiji. Prijave na konkurs PI fonda penzioneri mogu podneti i nekom od 18 poverenika Sindikata (Udruženja) penzionera Srbije ’’Nezavisnost’’, od kojih se jedan nalazi i u Novom Sadu.

0
524

Fond za penziono-invalidsko osiguranje uputio je poziv za penzionerima sa područja Vojvodine čija su mesečna primanja niža od 23. 634 dinara da se prijave na konkurs i da obezbede sebi besplatan desetodnevni odmor u nekoj od naših banja.

U ponudi su dve banje u Vojvodini i jedna banja po izboru u Srbiji, rekla je poverenica Sindikata (Udruženja) penzionera Srbije ’’Nezavisnost’’ koji i ove godine, kroz organizaciju besplatnog boravka u banjama, učestvuje u realizaciji Projekta Republičkog fonda PIO za poboljšanje materijalnog položaja penzionera sa niskim primanjima.

“Banje u Vojvodini do sada su bile uglavnom Banja Vrdnik, Junaković i Kanjiža, ali sada na spisku koji smo dobili je samo Junaković i Kanjiža, treću banju oni odlučuju koji su namenjeni iz Srbije za Vojvodinu”, rekla je Ljiljana Kubat, predstavnica Sindikata penzionera Srbije Nezavisnost.

Prijave na konkurs traju od 6. maja do 21. maja i penzioneri se mogu prijaviti u kancelariji UGS Nezavisnot na Bulevaru Oslobođenja 127 na sedmom spratu od 10 do 12 časova i u ulici Arse Teodorovića od 13 do 15 časova, uz potrebnu dokumentaciju.

“Dokumentacija koja je potrebna da svaki penzioner dostavi, to je konkretno ček od banke od koje prima penziju, da bi se dokazalo kolika mu je penzija i da je manja od propisanog iznosa, zatim, za penzionere koji su ostvarili penziju u inostranstvu, moraju takođe da dostave ček iz inostrane banke iz koje primaju deviznu penziju, i preračunava se taj deo penzije njihove po kursu na dan od 118, 27 se preračunava koja je veličina penzije”, precizirala je Kubat.

Pored toga, penzioneri bi trebalo da donesu i lekarsko uverenje, ukoliko boluju od neke bolesti, kao i ličnu kartu.

Sva dokumenta potrebna za konkurisanje, naglasila je Kubat, penzioneri moraju doneti lično, a pravo na prijavu za ovaj konkurs nemaju oni koji su u prethodnih pet godina već boravili u nekoj od banja na ovaj način.

“Po pravilu, ko je prethodnih pet godina koristio banju bilo koju u Vojvodini, nema pravo podnošenja zahteva, tek kad protekne tih pet godina će dobiti. Ukoliko se desi da neko podnese dokumentaciju, a bio je na spisku to se proverava, PIO fond ima tačne podatke o tome kakva je situacija, da ne bi neko išao više puta, a neko da ne dobije”, kazala je Kubat.

Spisak penzionera koji će ostvariti pravo biće objavljen 15 dana po okončanju konkursa.

Priliku da besplatno borave u nekoj od ponuđenih banja dobiće oko 400 penzionera sa područja Vojvodine, a iz udruženja penzionera ,,Nezavisnost” posebno apeluju na penzionere čija mesečna primanja iznose minimalnih 12 ili 14 hiljada dinara da se prijave, kako bi sebi obezbedili ovaj aranžman.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.