Prijave na obuku za spasioca na vodi do 28. marta

VIDEO K9: Mladi ljudi koji bi od ovog leta želeli da rade kao spasioci na Štrandu, mogu da se prijave na obuku za taj posao koju i ove godine organizuje Udruženje spasilaca na vodi Vojvodine.

0
175

Svi oni koji žele da tokom letnje sezone na Štrandu ili drugim kupalištima vode računa o bezbednosti plivača, mogu da se, do 28. marta, prijave na obuku za spasioce, koju već 11 godina organizuje Udruženje spasilaca na vodi Vojvodine.

O važnosti dobro obučenih spasilaca na vodi rečito govori podatak da na kupalištu Štrand već 15 godina unazad nije zabeležen nijedan slučaj davljenja.

“Prijave primamo do 28. marta. Nakon toga svi prijavljeni biće obavešteni o mestu sastanka gde ćemo svi kandidatima objasniti šta dobijaju obukom i dalje mogućnosti što se tiče zaposlenja nakon obuke. Šta obuka predviđa? Obuka predviđa kondicione treninge, obuke spasilačke tehnika i primenu spasilačke opreme i obuku prve pomoći”, kazao je Goran Radivojević iz Udruženja spasilaca na vodi Vojvodine.

Prednost, kako je rekao, imaju kandidati starosti do 26 godina, a obuka za sve prijavljene počeće u aprilu i biće sprovedena kroz radne grupe uz nadzor instruktora, dugogodišnjih spasilaca.

“Trudićemo se da izađemo svima u susret, verovatno da će obuka biti u prepodnevnim i u poslepodnevnim časovima, jer naši kandidati uglavnom pohađaju srednju školu ili su studenti, tako da trudićemo se da damo što više mogućnosti termina za obuku spasilaca”, istakao je Radivojević.

Udruženje spasilaca na vodi Vojvodine vrši obuku u saradnji sa Sportskom akademijom iz Beograda.

Svi zainteresovani mogu da se prijave putem maila [email protected] ili putem telefona 064/21-49-338.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.