Prijava za upis u vrtiće i putem interneta

Od narednog konkursa roditelji će moći da prijave decu za upis u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“, putem internet aplikacije.

523

Prijavom dece za upis u vrtiće putem interneta, od svoje kuće, roditelji će izbeći nepotrebne gužve i gubljenje vremena u čekanju u redovima, a izbeći će i plaćanje raznih taksi koje su ranije morali, navode u Gradskom veću za obrazovanje.

Aplikacija za popunjavanje putem interneta je jednostavna za korišćenje i podrazumeva unos samo elementarnih podataka, imena, prezimena deteta i roditelja i matični broj, a sve ostale potrebne podatke predškolska ustanova dobija automatski iz jedinstvene baze podataka.

Na ovaj način je pojednostavljen upis dece u novosadske vrtiće, a u isto vreme je onemogućena eventualna zloupotreba sa falsifikovanom dokumentacijom pojedinih nesavesnih roditelja, koje su se dešavale u prošlosti, kažu u Gradskom veću.

Konkurs za upis dece u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“ Novi Sad za radnu 2018/2019. godinu koja počinje 1. septembra ove godine biće objavljen 22. aprila.

Roditelji, odnosno drugi zakonski zastupnici deteta, prijave na Konkurs za upis dece mogu podneti elektronskim putem u roku od 15 dana od dana objavljivanja Konkursa, od 23. 4, do 9.5.2018. godine. Korišćenjem elektronske usluge na internet sajtu, na osnovu unetih podataka, sistem eUprave automatski pribavlja podatke iz Matične knjige rođenih i Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, što olakšava prijavu na Konkurs, jer se sva potrebna dokumentacija pribavlja putem elektronske usluge, pa roditelji ne moraju da dolaze na pisarnicu Predškolske ustanove i obilaze druge ustanove.

Prijava za upis može se podneti putem elektronske usluge samo za dete koje nije iz društveno osetljive grupe (deca žrtava nasilja u porodici, deca sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, deca iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, i dr.) zato što se za dete iz društveno osetljivih grupa Predškolskoj ustanovi mora dostaviti dokumentacija kojom se dokazuje navedeno.

Roditelji koji ne žele da koriste internet, prijave na Konkurs za upis dece sa potrebnom dokumentacijom, podnose Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“ u roku od 15 dana od dana objavljivanja Konkursa, od 23.4 do 9.5.2018. godine, u Ulici Pavla Simića broj 9, na pisarnici Predškolske ustanove, i to ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8-14 časova, a sredom od 8-17 časova.

Prijavu na Konkurs je potrebno podneti i za decu sa liste čekanja.

Više informacija i tehničkih detalja o elektronskom upisu biće blagovremeno objavljeno na sajtu grada i Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.