Prijava problema inspekciji putem Vibera

Novosadska inspekcija od polovine januara ima Vajber broj za prijavu problema na javnim površinama u, kako je tad najavljeno, cilju lakšeg i bržeg rešavanja problema.

0
54

Kako piše portal 021.rs, zaposleni na inspekcijskim poslovima u gradskoj upravi morali su da instaliraju Vajber na službenom telefonu jer je tako naredio gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, s namerom da isti broj služi za prijavu oštećenja vertikalne signalizacije, javne rasvete i drugih oštećenja na javnoj površini, 24 sata dnevno.

Predviđeno je da Novosađani inspekciji na broj 064 844 86 36 mogu da pošalju fotografiju, snimak ili poruku sa problemom, a ta poruka će se računati kao prijava problema i biće prosleđena nadležnim osobama.

“Grad Novi Sad će preuzimati aktivnosti na otklanjanju uočenih problema, a prioritetno će raditi na nedostacima koji ugrožavaju bezbednost građana Novog Sada”, rečeno je 18. januara u saopštenju iz Gradske kuće.

Od tada do danas Novosađani su mogli da saznaju za postojanje ove opcije za kontaktiranje nadležnih za komunalne teme samo ako su tog dana čitali novosadske medije.

Na sajtu Grada Novog Sada, osim saopštenja 18. januara, ne postoji više nijedan pomen ove opcije, niti naveden kontakt broj, pa ni u odeljku u kojem su navedeni kontakti komunalnih službi.

Vajber prijava oštećenja nije bila promovisana ni u aktuelno vreme vanrednog stanja, kad je mogla da se stavi na raspolaganje građanima.

(021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.