Prihvaćeni nazivi za osam ulica bez imena u Novom Sadu, preostalo još oko 500

VIDEO K9: Osam od više od 500 bezimenih ulica u Novom Sadu uskoro će dobiti svoje nazive.

0
397

Prema podacima Ministarsta unutrašnjih poslova, kako prenosi list Danas, u Srbiji više od 2 miliona i šesto hiljada građana živi na adresi “nema ulice bb”.

Kako neimenovane ulice ili one bez brojeva prave probleme funkcionisanju sistema, Republički geodetski zavod sačinio je elaborate uličnog sistema koji sadrži predloge za imenovanje novih ulica na celoj teritoriji Srbije. Upis adresa može se, međutim, izvršiti tek nakon davanja naziva ulica od strane lokalnih samouprava.

U Novom Sadu na svoje ime trenutno čeka više od 500 ulica, a osam od njih uskoro će dobiti svoje nazive, kaže Kristina Meneši, predsednica Komisije za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi Skupštine grada.

“Dinamika koja je postojala do sada se razlikuje od one koja će biti ubuduće. Budući da smo mi tek sada dobili informaciju od Republičkog geodetskog zavoda u nekoj skorijoj prošlosti koliko ulica ustvari nema nazive. Tako da će u budućnosti taj rad biti intenzivniji što se tiče Komisije, ali opet u skladu sa neophodnim materijalom na osnovu kog opet Komisija može da radi”, navela je Meneši.

Od osam ulica čije su predloge imena prihvatili članovi komisije, šest su na području Malog Beograda – Velikog rita, a dve na Klisi. Među nazivima ulica su imena istaknutih glumaca, književnika, likovnih umetnika i profesora.

Tako će u Malom Beogradu – Velikom ritu ulice nositi imana Ratka Radivojevića, Pavla Jankovića Šole, Milana Kerca, Milana Ševića,Todora J. Mišića i Miloša Marića. Na Klisi će to biti ulice Vladimira Totovića i Pavice Mrazovića.

“Kada govorimo o uticaju koji to ima na građane, zapravo je to za njih vrlo važno budući da je svakom građaninu potrebna adresa u smislu ulice i broja kako bi ostvarivao određena prava koja na osnovu toga proizilaze”, istakla je Meneši.

Nakon što svoje mišljenje daju Nacionalni saveti mađarske, slovačke i rusinske nacionalne manjine i Savet za međunacionalne odnose Grada Novog Sada, a nadležni pokrajinski sekretarijat da prethodnu saglasnost, Skupština grada će raspravljati o prihvaćenim predlozima naziva ulica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.