Prihranjen drvored gloga na keju

VIDEO K9: Radnici Gradskog zelenila juče su obavili folijarno prihranjivanje drvoreda na Beogradskom keju.

0
56

Akciju folijarne prihrane zelenila Gradsko zelenilo nastavilo je na Beogradskom keju, prihranom drvoreda 50 stabala gloga koja su podvrgnuta ovom specijalnom tretmanu nege i prihrane aminokiselinama.

Iz preduzeća je saopšteno da tretiranje biljaka aminokiselinama pozitivno i stimullativno utiče na fiziološke i biohemijske aktivnosti kao i na imunitet i snagu biljke, te da je prihrana drveća preko lista do sedam puta efikasnija od ishrane preko korena.

Folijarna prihrana je izuzetno efikasna pri unosu mikroelemenata i drastično unapređuje zdravlje stabala u urbanim sredinama, obezbeđujući bujnost lisne mase i razvoj korenovog sistema i stabla.

Gradsko zelenilo je prvo u regionu uvelo folijarnu prihranu drveća u drvoredima i parkovima, smatrajući da drveće u urbanim sredinama, zbog emisije CO2 i drugih štetnih uticaja, dobija manje neophodnih sastojaka nego što mu je potrebno.

Od aprila je prihranjen veliki broj drveća u više delova Novog Sada, na Novom naselju, Bulevaru oslobođenja, Futoškom putu, Limanima, a tokom akcija će biti nastavljena i u drugim delovim.

Rastvor kojim se prihranjuje drveće nije škodljiv ni za ljude, ali ni za insekte ili druge vrste živih organizama.

U Novom Sadu ima blizu 100 hiljada stabala, a u poslednjih 10 godina, broj drveća se uvećao za oko 50 odsto, navode u ovom preduzeći i dodaju da je posađeno je 54.216 novih sadnica drveća u gradu i prigradskim naseljima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.