Prihodi gradskog budžeta veći od planiranih

VIDEO K9: Izveštaj o izvršenju budžeta Grada Novog Sada za prvih šest meseci tekuće godine, razmatran je na današnjoj sednici Saveta za budžet i finansije. Prihodi u gradskom budžetu su veći od planiranih, a samom izveštaju izjasniće se odbornici na narednoj sednici Skupštine grada.

0
511

U prvih šest meseci ove godine, prihodi koji su pristigli u budžet Grada viši su za 1.8% od planiranih, rečeno je na današnjoj sednici Saveta za budžet i finansije. 

“Ono što mogu da vam kažem je da od planiranog za prvih šest meseci, negde blizu 2% je prihoda više nego što je planirano. Blizu 9 milijardi dinara je ušlo u gradsku kasu, a potrošnja je bila, odnosno rashodi su bili na nivou od 5 milijardi i 600 miliona dinara, što uglavnom su otišli za tekuće rashode i za početak ovih kapitalnih subvencija, što se po gradu radi, što sugrađani mogu da vide, kako na ulicama, tako i šire”, rekao je Petar Ćirović, predsednik Saveta za budžet i finansije.

U okviru tekućih prihoda, najslabije ostvarenje je donacija, pomoći i transfera. Što se tiče rashodne strane budžeta, najveće učešće u ukupnoj potrošnji iz budžeta imaju obrazovanje, opšte javne usluge i ekonomski poslovi.

“Planirano za potrošnju i potrošeno to je blizu ostvarenja cilja. To vam je tekuća potrošnja, plus ono što su kapitalne subvencije, donacije, na ostalim nivoima lokalne vlasti, tako da u suštini toga, za prvih 6 meseci je zadovoljavajuće. Naravno prava slika se vidi na kraju godine, jer i mnoge javne nabavke koje se sprovode, se sprovode u toku leta, tako da neke budu završene iza 30. juna kada je nama ovde reperni rok, kada mi gledamo izvršenje budžeta za prvih 6 meseci, ali kažem sve je na zadovoljavajućem nivou. Ono što je najbitnije da su prihodi 2% veći od planiranih”, naveo je Ćirović.

Savet je većinom glasova Izveštaj prihvatio i prosledio na radmatranje odbornicima na sednicu gradske Skupštine koja je zakazana za petak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.