Priče za kritičko promišljanje

VIDEO K9: Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) objavilo je imena novinara dobitnika Godišnje nagrade i Regionalne nagrade "Mirko Đorđević". Jedan od nagrađenih je i Petar Alimpijević, student novinarstva na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, donedavno novinar TV Kanal 9.

0
47

Nezavisno društvo novinara Vojvodine objavilo je da svoju Godišnju nagradu za najbolju novinarku dodeljuje Kseniji Pavkov, Nagradu za istraživačko i analitičko novinarstvo Petru Alimpijevuću, Nagradu za najbolju novinarku koja izveštava na jezicima manjinskih nacionalnih zajednica Renati Bađi Ribar, a Regionalnu nagradu „Mirko Đorđević“ novinarki Tamari Nikčević iz Crne Gore.

Jedan od nagrađenih, Petar Alimpijević, svoju novinarsku karijeru započeo je na našoj televiziji.

Novinarastvo, pogotovo istraživačko, iziskuje dosta žrtve, rad pod pritiskom i rad na sebi, kaže Alimpijević. S obzirom i da nije naročito plaćena profesija, novinari sebi mogu obezbediti egzistenicju jedino ako rade za više medija, ali dobra strana toga je što im to donosi nova znanja, iskustva i nove priče.

„Petrove priče nisu po meri očekivanja publike, one provociraju na reakciju i kritičko promišljanje“, istaknuto je u obrazloženju Komisije za dodelu nagrada.

Ovo priznanje mu, kaže ovaj mladi novinar, mnogo znači jer je dokaz da je neko zapazio i perepoznao njegov rad, ali i naglašava da mu je najveće zadovoljsto kada uspe da, zahvaljujući svojim pričama, nešto promeni na bolje.

O nagradama NDNV je, na osnovu prispelih predloga, odlučivala komisija koju su činili Branka Dragović Savić, Dinko Gruhonjić i Čaba Presburger.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.