Priča o svetlosti i senci Mirjane Blagojev

VIDEO K9: U Savremenoj galeriji Zrenjanin otvorena je izložba Mirjane Blagojev pod nazivom ,,Transparentnost i refleksija – Priča o svetlu i senci’’.

181

Izložba pod nazivom ,,Transparentnost i refleksija – Priča o svetlu i senci’’ autorke Mirjane Blagojev otvorena je u Savremenoj galeriji Zrenjanin.

Predstavljene su skulpture i objekti u kojima se autorka bavila istraživanjem fenomena transparentnosti i refleksije, koristeći staklo i ogledalo kao osnovni materijal, a svetlo kao jedan od ključnih elemenata koji gradi delo.

Radovi su deo istraživanja koje autorka sprovodi na doktorskim umetničkim studijama.

Mirjana Blagojev je diplomirala vajarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2000. godine, gde je i magistrirala 2007. na temu „Pokušaj spajanja naizgled nespojivog-igra sveta u svetu igre“. Trenutno pohađa Doktorske umetničke studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Učestvovala je u realizaciji brojnih međunarodnih projekata kao i na brojnim umetničkim simpozijumima i kolonijama u zemlji i inostranstvu.

Svi zainteresovani moći će da pogledaju izložbu Mirjane Blagojev do 6. decembra u Savremenoj galeriji Zrenjanin. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.