Priča o svetlosti i senci Mirjane Blagojev

VIDEO K9: U Savremenoj galeriji Zrenjanin otvorena je izložba Mirjane Blagojev pod nazivom ,,Transparentnost i refleksija – Priča o svetlu i senci’’.

269

Izložba pod nazivom ,,Transparentnost i refleksija – Priča o svetlu i senci’’ autorke Mirjane Blagojev otvorena je u Savremenoj galeriji Zrenjanin.

Predstavljene su skulpture i objekti u kojima se autorka bavila istraživanjem fenomena transparentnosti i refleksije, koristeći staklo i ogledalo kao osnovni materijal, a svetlo kao jedan od ključnih elemenata koji gradi delo.

Radovi su deo istraživanja koje autorka sprovodi na doktorskim umetničkim studijama.

Mirjana Blagojev je diplomirala vajarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2000. godine, gde je i magistrirala 2007. na temu „Pokušaj spajanja naizgled nespojivog-igra sveta u svetu igre“. Trenutno pohađa Doktorske umetničke studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Učestvovala je u realizaciji brojnih međunarodnih projekata kao i na brojnim umetničkim simpozijumima i kolonijama u zemlji i inostranstvu.

Svi zainteresovani moći će da pogledaju izložbu Mirjane Blagojev do 6. decembra u Savremenoj galeriji Zrenjanin. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.