Pri kraju sezona na Štrandu

VIDEO K9: Danas je poslednji dan 108. kupališne sezone na Štrandu, a u Javno komunalnom preduzeću Gradsko zelenilo kažu da su zadovoljni time kako je protekla, prevenstveno sa bezbezdnosnog aspekta.

0
114

U JKP Gradsko zelenilo koje brine o najuređenijoj novosadskoj plaži na Dunavu kažu da su zadovoljni ovogodišnjom kupališnom sezonom i ističu da četrnaestu godinu za redom nije bilo ni jednog nesrećnog slučaja na Štrandu.

“Bilo je nekoliko desetina interevncija naše spasilačke službe. Naravno i prva pomoć je tu imala posla, ali je sve završeno onako kako treba. Što se tiče posete, sezona je bila, prosečna. Pre svega, početak sezone obeležilo je izuzetno kišovito vreme. Imali smo 40 kišovotih dana uzastopce od 1. maja do 10. juna i to nije moglo da se nadoknadi, ali drugu deo sezone bio je vrlo uspešan”, rekao je Ivan Nožinić, portparol JKP Gradsko zelenilo.

Kako je kazao, 360.000 prodatih dnevnih karata i oko 5 000 sezonskih je zadovoljavajuće, a ni primedaba nije bilo mnogo. Ipak, neke stvari moraju da se poprave radi ugodnijeg boravka posetilaca na Štrandu, kazao je Nožinić.

“I ono što mogu da najavim do kraja ove kalendarske godine je, radovi su već počeli, rekonstrukcija dva toaleta od četiri postojeća na plaži. Oba će biti prilagođena osobama sa invaliditetom. Dakle, ovaj koji se nalazi uz sam centralni plato i onaj iza mosta Slobode. Ove godine Štrand je dobio i “zip line” i dobio je jedno novo dečje igralište”, naveo je Nožinić.

On je podsetio i na humanitarnu akciju ponedeljkom na Štrandu, kada je ulaz na plažu besplatan, a posetioci doniraju novac za lečenje obolelih građana, većinom dece, u kutije na postavljene na ulazima.

“Što se tiče Humanitarnog ponedeljka, pri kraju je šesta sezona ove humanitarne akcije. Ove godine pomogli smo lečenje 12 osoba. Od toga, desetoro dece. I sada pokušavamo i trinaestoj osobi, dete je u pitanju, osmogodišnje iz Bačke Palanke. Jovan Živković se zove dečak, treba da ode na operaciju katarakte u Belgiji zato što samo u inistranstvu takva vrsta operacije može da se obavi zbog komplikacija koje dete ima”, istakao je Nožinić.

Kapije Štranda za ljubitelje šetnje pored Dunava ostaće otvorene za posetioce i narednih meseci, a radno vreme je do 22 časa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.