Pri kraju radovi na Zlatiboru

VIDEO K9: Gotovo svi infrastrukturni projekti koje je opština Čajetina najavljivala u protekloj deceniji, polako se privode kraju kako je i planirano, tako da će do 19. avgusta, prema rečima predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, najveći deo tih investicija biti završen.

52

Završetak decenijskih projekata na Zlatiboru biće 19. avgust, uključujući i Gold gondolu koja će biti puštena u probni rad, kao projekat od velike važnosti ne samo za opštinu Čajetina, već i za celu Srbiju, izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, tokom obilaska radova u užem centru Zlatibora, gde je u toku asfaltiranje ulice u centru i rekonstrukcija Kraljevog trga.

Na Trgu više neće biti privremenih lokacija, kazao je Stamatović, jer je opština Čajetina za pet meseci obezbedila novih 100 radnih mesta koja se odnose na prodaju suvenira i tradicionalnih proizvoda u okviru namenski napravljenih objekata, tako da će svi ti vlasnici sada imati svoje porodične biznise za koje je, prema rečima predsednika ove opštine, obaveza lokalne samouprave da privuče i dovede turiste koji će kupovati njihove proizvode.

Čitav centar će, kazao je Stamatović, oživeti zahvaljujući atraktivnim sadržajima, modernim predstavama na jezeru, biće postavljeni svetlosni efekti, fontana na jezeru, prskalice, urediće se zelene površine.

Opština Čajetina gradi i Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje je od izuzetnog značaja za zaštitu životne sredine na Zlatiboru, naveo je Stamatović, i dodao da će, zbog vanrednog stanja i epidemije izazvane virusom korona, otvaranje Postrojenje biti početkom septembra.

Na Zlatiboru je u završnoj fazi i rekonstrukcija jezera, zamenjene su podzemne instalacije, urađena je obnova kišnog i fekalnog kolektora, a za sve ove investicije sredstva je obezbedila lokalna samouprava iz sopstvenog budžeta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.