Pri kraju radovi na uređenju Kameničkog parka

VIDEO K9: Najveći deo radova na obnovi jedinog preostalog jezera u Kameničkom parku je završen, saopštilo je Gradsko zelenilo. Međutim, poslovi na obnovi ovog parka nisu još završeni i nastaviće se i iduće godine.

361

Završeno je vađenje mulja, smeća i rastinja iz jezera u Kameničkom parku i iskrčeno je samoniklo rastinje oko jezera i u blizini izvora vode kojom se ono puni. Urađena je i drenaža, a sada su na redu radovi na izgradnji prilaznih staza i postavljanju info tabli.

Uskoro se očekuje i raspisivanje tendera za izvođenje radova na izgradnji pešačkih staza i postavljanju rasvete na solarnu energiju. Ovaj posao zajednički finansiraju Pokrajina i grad sa 70 miliona dinara i ovo su najobimniji radovi na obnovi najstarijeg i najvećeg novosadskog parka u poslednjih nekoliko decenija.

Sledeće godine je na redu hortikulturno uređenje ovog dela parka i samog jezera. Radnici „Gradskog zelenila“ rade na krčenju podrasta u delu ovog zaštićenog prirodnog dobra koje se prostire prema Dunavu.

U toku je i izrada studije o zaštiti kulturno istorijskih spomenika u Kameničkom parku koju zajedno rade Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika i JKP „Gradsko zelenilo“. Za 2018. godinu planirani su i radovi na njihovoj zaštiti na osnovu pomenute studije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.