Pri kraju nadogradnja Gimnazije “Isidora Sekulić”

VIDEO K9: Pri kraju su radovi na nadogradnji Gimnazije Isidora Sekulić u Novom Sadu koju zajednički finansiraju grad i pokrajina sa 365 miliona dinara.

0
14

Radovi na adaptaciji, rekonstrukciji i proširenju objekta Gimnazije „Isidora Sekulić“, koje su zajednički finansirali Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad, privode se kraju. Nadogradnjom ovog objekta do sada je postojeći prostor od 2.480 m2 uvećan za dodatnih 743 m2.

Škola je ovim dobila čitav jedan novodograđeni sprat, a ukupan broj učionica je povećan za pet. Osim novog prostora, škola je dobila i spoljni lift, novu opremu, a stolarija i podovi na objektu su kompletno zamenjeni ili rekonstruisani. Po završetka svih radova, Gimnazije „Isidora Sekulić“ dobiće i nov izgled, uz moderan dizajn i arhitektonska rešenja, rečeno je danas tokom obilaska ove škole.

“Ovo je jedna od najvećih i najskupljih investicija u školskom sistemu na teritoriji Grada Novog Sada, posle Muzičko-baletske škole koja je izgrađena kao potpuno nova škola. Grad i Pokrajina zajedno su uložili 365 miliona dinara u povećanje prostornog kapaciteta za čak trećinu Gimnazije Isidora Sekulić”, rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Učenici Gimnazije „Isidora Sekulić“, koji od januara prošle godine nastavu pohađaju u objektu Srednje mašinske škole, moći će, prema najavi predsednika Pokrajinske vlade, da se vrate u svoje klupe u drugom polugodištu, nakon ishodovanja upotrebne dozvole.

On je naveo i da su radovi produženi preko roka za koji se može smatrati da je realan, ali da treba imati u vidu da su, kako je naveo, prvo u toku veliki i obimni građevinski radovi u zemlji, da je porasla cena građevinskog materijala na tržištu bar za, u proseku, 30 odsto, te da je i u toku radova rađeno dodatno projektovanje za postojeće elemente.

“To je još jedna slika zajedničkog rada Grada i Pokrajine. Naredne godine ćemo početi izgradnju sportske sale u Gimnaziji „Laza Kostić“ na Telepu, a bavićemo se i izgradnjom nove škole na Satelitu, na mestu stare škole Miloš Crnjanski”, kazao je Igor Mirović, Predsednik Pokrajinske vlade.

Ova škola, koju tenutno pohađa 1.050 učenika, proširena je u poslednih šest godina za osam odeljenja, navela je direktorica gimnazije.

“Ovaj novi prostor će poboljšati redovnu nastavu i naše vannastavne aktivnosti, kojih imamo 38. Dobili smo specijalizovanu učionicu za pripremnu nastavu za takmičenja, biblioteku i pet novih učionica, kao i lift za učenike sa invaliditetom”, istakla je Ružica Vukobratović, direktorica Gimnazije “Isidora Sekulić”

Ovom prilikom najavljeno je i predstavljanje Strateškog dokumenta krajem ovog ili početkom sledećeg meseca, na osnovu kojeg će grad i pokrajina zajednički realizovati kapitalne projekte u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.