Pri kraju manifestacija “Sunčana jesen života”

VIDEO K9: Oktobarska manifestacija "Sunčana jesen života" i ove godine obilovala je nizom sadržaja i aktivnosti organizovanih za naše starije sugrađane, kažu u Gerontološkom centru Novi Sad.

0
236

Brojne kulturne i sportske aktivnosti u novosadskom Gerontološkom centru obeležile su ovogodišnju manifestaciju “Sunčana jesen života”, uključujući i posete najmlađih koji su za naše starije sugrađane i ovog oktobra pripremili zanimljiv program.

“Ove godine smo imali niz aktivnosti i sve smo realizovali po predviđenom planu i programu. Imali smo izložbe ručnih radova u domovima, klubovima, dnevni boravak za stara i odrasla lica. Bili su obuhvaćeni svi korisnici naših usluga. Imali smo posete dece iz osnovnih škola i srednjih škola, predškolske ustanove, organizovali smo sportska takmičenja, kulturno-zabavne aktivnosti. Dolazili su nam pesnici, dolazile su nam folklorne grupe i družili se sa našim korisnicima”, navela je Slavica Škrbić, direktorka Gerontološkog centra.

Uobičajeno je, kako je rekla, da centar o svojim korisnicima vodi adekvatnu brigu, a tokom ovog meseca ka njima je usmerena i dodatna pažnja.

“Naša ustanova pruža jednu kompletnu uslugu što znači da pružamo i medicinske usluge. Takođe imamo fizikalnu terapiju u ovoj ustanovi. Imamo stalno zaposlenih osam lekara. Pored lekara opšte prakse tu su lekari specijalisti. Imamo fizijatra i imamo osam fizioterapeuta koji rade sa njima. Pored toga imao radne terapeute koji osmišljavanju njihovo slobodno vreme i koji osmišljavaju njihova druženja. I naravno ono što je prevashodno, naša ustanova ima nutricionistu gde propremamo izbalansirane obroke shodno njihovim potrebama. Svaki dom ima svoju kuhinju i prilagođavamo ishranu njihovim potrebama”, kazala je Škrbić.

Gerontološki centar “Novi Sad” je najveća ustanova socijalne zaštite na teritoriji Vojvodine sa kapacitetom od 860 korisnika i realizuje različite oblike socijalne zaštite odraslih i starijih lica.

Kraj oktobra označava i završetak “Sunačne jeseni života” kada će najuspešniji na takmičenjima organizovanim tokom manifestacije dobiti nagrade.

“Kao i svake godine prvog oktobra otvorili smo manifestaciju “Sunčana jesen života” čiji je pokrovitelj grad Novi Sad. Grad Novi Sad u celosti finansira niz aktivnosti koje osmislimo za naše korisnike i koje traju tokom čitavog meseca oktobra. Manifestaciju zatvaramo sa izletom iznenađenja za naše najuspešnije takmičare u sportskim i misaonim aktivnostima”, rekla je Škrbić.

Završna svečanost manifestacije biće održana u sredu 30. oktobra u domu Gerontološkog centra na Novom naselju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.