Pri kraju izgradnja vrdničke “Staze zdravlja”

VIDEO K9: Radovi na izgradnji i uređenju takozvane "Staze zdravlja" koja će povezivati centar Vrdnika sa Vrdničkom kulom nalaze se u završnoj fazi, rečeno je danas prilikom obilaska gradilišta.

0
248

Investicija za koju je pokrajina izdvojila 115 miliona dinara, a odnosi se na izgradnju i uređenje “Staze zdravlja” u Vrdniku privodi se kraju.

Radovi su obuhvatali asfaltiranje staze, postavljanje bankina, javne rasvete i saobraćajne signalizacije, pa će nakon realizacije projekta centar Vrdnika biti konačno povezan sa Vrdničkom kulom, istorijskom građevinom iz 13. veka.

“Ovo će biti važna investicija za razvoj turizma, važna i u komunalnom i u svakom drugom smislu. Pokazujemo zapravo da je Irig, da je Vrdnik mesto koje ima turustički potencijal i da sa ovakvim investicijama ovakvom potencijalu sve više doprinosimo. Mi smo prošle godine rekonstruisali i put od Vrdnika do Jaska. A, na između ostalog i našu inicijativu, država rekonstruiše put od državnog puta prvog reda na pravcu Ruma – Irig do Vrdnika”, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

U narednih nekoliko dana, najavio je Mirović, počeće uređenje centra Vrdnika, a u planu je i rekonstrukcija puta od Iriškog venca do Zmajevca.

“I sve ovo što se dešava ovde u banji Vrdnik, što se dešava infrastrukturno, da se poboljšava je veoma značajno za našu opštinu, a i sam razvoj turizma. I to nam omogućava da se još više opredelimo za to i omogućava nam da se turizam širi na ovim našim padinama. Naime, vi znate da se ovde Fruške terme isto grade”, naveo je Stevan Kazimirović, predsednik Opštine Irig.

On je istakao da će ovo omogućiti i turstima i građanima da bolje upoznaju kako Frušku goru tako i banju Vrdnik.

Mirović je ovom prilikom podsetio i da se iduće godine očekuje početak izgradnje Fruškogorskog koridora koji će imati veliki uticaj upravo na živote građana ove opštine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.