Prevodnice Šebešfok i Bezdan do kraja leta

VIDEO K9: Prevodnice Šebešfok i Bezdan na kanalu Baja–Bezdan biće u funkciji do leta ove godine, najavljeno je danas tokom obilaska delegacije Pokrajinske vlade ovim vodoprivrednim objektima.

107

Sanacije ustave i prevodnice Šebešfok i prevodnice Bezdan, projekti koji se realizuju preko IPA programa prekogranične saradnje Mađarska–Srbija biće gotove do leta ove godine, najavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović tokom obilaska radova.

Realizacija ove investicije imaće višestruk značaj za sistem odbrane od poplava, transport i razvoj turizma, rekao je Mirović i dodao da će time biti stvoreni uslovi za prelazak brodova iz Dunava u kanal Baja–Bezdan i obezbeđena puna operativna funkcija kanala.

Ove godine se očekuje i nastavak radova na rekonstrukciji dvonamenskih sistema i velikih regionalnih sistema u hidrosistemu Dunav–Tisa–Dunav.

Tokom posete je rečeno i da od 1988. godine nije bilo radova na uređenju ove brodske prevodnice, koja je izgrađena sredinom 19. veka, te da realizacija ova dva projekta ima višestruk značaj za grad Sombor.

U sistemu vodoprivrede u AP Vojvodini, kako je ovom prilikom rečeno, ima mnogo novih konkretnih projekata koji se realizuju preko IPA programa, sredstvima Evropske unije, kao i projekata koji se finasniraju iz republičkog i pokrajinskog budzeta, ali i Razvojnog fonda Ujedinjenih Arapskih Emirata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.