Previranja u Ribolovačkom savezu Vojvodine

VIDEO K9: Pecanje po razlivima zabranjeno je zakonom, pa su našim ribolovcima preostali kanali koji su takođe puni ribe.

0
367

Tople temperature i porast vodostaja na Dunavu odgovaraju ribama, ali bi ribočuvarske službe, bez obzira na prestanak mresne zabrane ribolova, i dalje trebalo da budu na oprezu jer je, kažu ribari, i dalje prisutan veliki broj mreža na našim rekama i jezerima na području Vojvodine, a pecanje po razlivima je zabranjeno zakonom.

“Na ribe u razlivima je zabranjen po zakonu ribolov, u principu je do to obale, a tamo zakon propisuje da je zabranjen rekreativni ribolov u razlivima. Ostaju nam, na primer, kanali gde je to sve dobro i regularno”, rekao je ribolovac Dušan Jovanović, donedavno predsednik Ribolovačkog saveza Vojvodine.

U Ribolovačkom savezu Vojvodine došlo je do promene rukovodstva nakon Skupštine održane 2. juna, podsetio je Jovanović koji je do tada bio predsednik tog saveza.

“2. juna je održan jedna vrlo haotična skupština, koja je bila malo destruktivna prema sadašnjem rukovodstvu i postavci u Ribolovačkom savezu vojvodine. Donete su odluke koje će u budućem periodu izazvati nekakve promene u Savezu, ja se nadam da će te promene biti na bolje, videćemo. Vreme nosi sve, a i ova sadašnja postavka, možda su se ribolovci malo i umorili od nas, to je već nekih 18, 19 godina”, kazao je on.

Tokom tih 18 godina, istakao je Jovanović, Ribolovački savez je od, kako je naveo, kutije spajalica i dve kancelarijske stolice, izrastao u organizaciju koja danas poseduje najmoćniju flotu čamaca i motora u Vojvodini, vozni park i ostvaruje relativno visoke prihode.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.