Previranja u DS-u

VIDEO K9: Frakcija Demokratske stranke suprotstavljena rukovodstvu stranke održala je juče svoju sednicu Glavnog odbora (GO) u Domu omladine u Beogradu. Deo stanke koju predvodi Zoran Lutovac istog dana je održala sednicu Glavnog odbora u Šapcu sa koje je njen predsednik poručio da je jedina legalna, dok je za skup u Beogradu naveo da je protivan Statutu stranke.

0
17

Na sednici frakcije DS u Beogradu razgovarano je, kako su preneli mediji, o sprovođenju odluke o ujedinjenju opozicionih stranka u jedistvenu DS koja je doneta prošle godine, kao i o donošenju odluke o raspisivanju izbora za lokalne organizacije stranke.

Sednici su prisustvovali bivši predsednik DS-a Dragan Šutanovac, bivši poslanici Aleksandra Jerkov, Goran Ćirić, Balša Božović i predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić. Sa sednice GO DS u Šapcu poručeno je da je reč skupu održanom protivno Statutu stranke. Zoran Lutovac, aktuelni predsednik DS-a, smatra da bi Statut stranke trebalo prilagogoditi današnjim uslovima.

Gradski odbor DS u Novom sadu podržao je DS s Lutovcem na čelu. Podsetimo, u senci izbora 21. juna u Zemunu je održan sastanak GO ove stranke, prvi posle 30. novembra, na kome nije bilo reči o raspisivanje izbora. Deo stranke, kazao je Lutovac , pokušao je da održi sastanak prošlog meseca.

Ovde nije reč o sukobu mišljenja, što je sasvim legitimno u DS, već o načinu funkcionisanja i odnosu prema Srpskoj naprednoj stranci injenom lideru, zaklučio je Lutovac.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.