Preventivni zdravstveni pregledi u nedelju u Domu zdravlja na Limanu i na Poliklinici KCV

VIDEO K9: U nedelju će biti nastavljena akcija Ministarstva zdravlja, a besplatne preventivne preglede Novosađani će moći da obave u Domu zdravlja na Limanu i u zgradi Poliklinike UKCV-a.

0
8

U okviru akcije preventivnih pregleda koju Ministarstvo zdravlja organizuju u 200 zdravstvenih ustanova širom Srbije, u nedelju, 16. juna, u Novosadskom domu zdravlja sugrađani će, bez zakazivanja i osiguranja, oe preglede moći da obave u njihovom objektu na Limanu IV, u periodu od 8 do 17 časova.

Odraslima će tom prilikom biti obavljani ultrazvuk abdomena i male karlice, fizikalni pregled sa merenjem krvnog pritiska i pulsa, krvna slika, ŠUK, određivanje tumor markera (CEA, Ca-19-9, alfa-fetoprotein), pregled dermatologa.

Za decu će biti organizovani pregled pedijatra, fizijatra (deformiteti lokomotornog sistema), određivanje ŠUK kod dece, u pratnji roditelja. Laboratorijske analize biće rađene od 8 do 11, a izdavanje rezultata od 14 do 17 časova.

Pacijenti kod kojih bude postojala sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku.

Preventivni zdravstveni pregledi za sve građane u okviru ove akcije, biće rađeni i u Univerzitetskom kliničkom centru Vojvodine, u zgradi Poliklinike.

Biće rađeni dermatološki pregledi mladeža i tumor markeri CEA, CEA 19 – 9 i AFP (alfa feto protein), merenja krvnog pritiska, ultrazvučni pregledi abdomemena, provere kompletne krvne slike i nivoa šećera u krvi u laboratorijama.

Iz Kliničkog centra poručuju da će svi pacijenti kod budu uočene nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, već tokom naredne nedelje biti upućivani na dalju dijagnostiku i preglede.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.