Preventivni pregledi za ratne vojne invalide Novog Sada

VIDEO K9: Udruženje ratnih vojnih invalida grada Novog Sada u decembru je, u saradnji sa Domom zdravlja, dva puta organizovalo preventivne preglede za svoje članove, a ovu akciju planiraju da nastave i narednih meseci.

0
38

U prostorijama Udruženja ratnih vojnih invalida grada Novog Sada juče su po drugi put ovog meseca organizovani preventivni lekarski pregledi za njihove članove. Ova akcija sprovodena je u saradnji sa Domom zdravlja, a kako je rekao predsednik Udruženja, plan im je da ona bude sprovođena svakog meseca.

Udruženje će mesečno pozivati telefonom od 50 do 70 svojih članova da dođu u prostorije u vremenu održavanja akcije i preventivno provere pritisak, šećer u krvi i saturaciju.

Udruženje ratnih vojnih invalida grada Novog Sada ima oko 1.300 članova, među kojima su porodice poginulih. Mnogi od njih se, kaže Vračarić, redovno odazivaju akcijama dobrovoljnog davanja krvi.

Sledeću akciju preventivnih lekarskih pregleda Udruženje ratnih vojnih invalida će organizovati krajem januara ili početkom februara naredne godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.