Preventivni pregledi u Futogu

Manifestacija "Osnažite svoj život" povodom Svetskog dana srca održana je juče u Kulturnom centru Mladost u Futogu. Ovom manifestacijom grad je pokazao da je preventivna zdravstvena zaštita jednako dostupna svim građanima Novog Sada, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Miloš Vučević, s obzirom da su posetioci manifestacije imali priliku da provere svoje zdravstveno stanje.

1291

U okviru manifestacije održano je predavanje “Unapređenje zdravlja – prevencija kardiovaskularnih bolesti”, građani su imali priliku da ih pregledaju specijalisti sa Insitututa za kardiovaskularne bolesti Vojvodine.

Dirktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Sremska Kamenica prof. dr Aleksandar Redžek naglasio je da ta ustanova daje veliki značaj prevenciji, i da im mnogo znači velika podrška Pokrajine i Grada kako u lečenju teških stanja, tako i u preventivnom delovanju.

Osim pregleda, Futožani su mogli i da izmere krvni pritisak i urade besplatan EKG, a prema rečima gradonačelnika, ovakve akcije su održane i na drugim lokacijama u gradu.

“Drago mi je što smo u Futogu i što građani imaju priliku da provere svoje zdravlje i da čuju korisne savete. Zdravstvenim ustanovama svakako želim da imaju što više preventivnih akcija, a što manje intervencija kada se bolest već pojavi”, naveo je Vučević.

Zbog toga što kardiovaskularne bolesti spadaju u jedne od najčešćih bolesti od kojih oboleva naše stanovništvo, potrebno je da preventivnih akcija bude što više, rekao je prilikom posete Futogu porkajinski sekretar za zdravstvo, a cilj ove akcije bilo je podizanje nivoa svesti građana o tome da kardiovaskularne bolesti u 80 odsto slučajeva mogu biti sprečene pravilnim načinom života.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.