Preventivne mere zbog obilnih padavina

VIDEO K9: Nakon najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda da će od 17. januara obilne padavine zahvatiti područje jugozapadne i južne Srbije, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a i „Srbijavode“ preduzimaju preventivne mere zaštite.

0
21

Od 17. do 19. januara bi, prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, oblačnost u Crnoj Gori mogla usloviti obilne padavine koje će periferijom zahvatiti područje jugozapadne i južne Srbije, zbog čega se od 18. do 21. januara očekuje porast vodostaja na Limu kod Prijepolja, kao i na Ibru kod Raške tokom 18. i 19. januara, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na sastanku članova Sektora za vanredne situacije MUP-a i „Srbijavoda“ dogovorene su preventivne mere u cilju podizanja celog sistema zaštite od poplava na najviši nivonarednih dana, kako je rečeno, biće praćen razvoj situacije na područjima u kojima su evidentirana kritična mesta i lokacijama na kojima su u toku sanacioni radovi, uz kontakte sa štabovima lokalnih samouprava.

Po potrebi će, kako se dodaje, biti angažovano dodatno ljudstvo i mehanizacija, u cilju sprečavanja plavljenja područja, zaštite stanovništva i imovine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.