Prevencija stvaranja divljih deponija

VIDEO K9: Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je danas javni konkurs za projekte prevencije nelegalnog odlaganja i uklanjanja otpada i pozvalo gradove i opštine da kandiduju projekte, te da uz podršku države, na svojoj teritoriji, rešavaju problem divljih deponija.

0
26

Ministarstvo zaštite životne sredine pozvalo je danas gradove i opštine da kandiduju projekte kako bi, uz pomoć države i Ministarstva koje je raspisalo javni konkurs za projekte prevencije nelegalnog odlaganja i uklanjanja otpada rešavali problem divljih deponija na svojoj teritoriji.

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović istakla je kako je prošle godine, uz podršku Minisatrstva, ali i zahvaljujući dobroj saradnji sa lokalnim samoupravama, na teritoriji Srbije uklonjeno 500 od ukupno 3.500 smetlišta, te najavila da će biti pojačane kontrole očišćenih površina kako ne bi došlo do ponovnog zagađenja.

Ministarstvo je obezbedilo ove godine 100 miliona dinara za uklanjanje deponija i postavljanje video nadzora, rekla je Vujović i naglasila da su očišćene lokacije, na kojima je prošle godine postavljen video nadzor, povezane sa nedavno formiranim Ekološkim informacionim centrom, gde administratori Ministarstva prate stanje na terenu. Lokalne samouprave svoje projekte za ovaj konkurs mogu prijaviti do 4. marta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.