Prevencija dijabetesa u Zrenjaninu

VIDEO K9: U Zrenjaninu je juče, povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa, održana akcija besplatne kontrole zdravlja.

158

Zrenjaninsko društvo za borbu protiv šećerne bolesti obeležilo je Svetski dan borbe protiv dijabetesa.

Tim povodom održana je tradicionalna akcija besplatne kontrole zdravstvenog stanja građana. Kompanija Gomex kao društveno odgovorna kompanija i ovoga puta je pružila punu podršku akciji kojoj je odazvao veliki broj sugrađana. Stručni tim u saradnji sa aktivistima Crvenog krsta vršio je procenu rizika za dobijanje šećerne bolesti, merili su nivo šećera u krvi kao i krvni pritisak.

Lekari su na osnovu dobijenih rezultata davali stručne lekarske savete zainteresovanim sugrađanima. Trenutno Zrenjanin ima oko 14.000 registrovanih osoba sa dijagnozom dijabetesa kao i isto toliko onih koji ne znaju da boluju od ove bolesti. 0045

Lekari su saglasni da je izuzetno važno da se dijabetes otkrije na vreme kao i da se vodi računa o načinu života i ishrani.

Svetski dan dijabetesa se obeležava 14. novembra u preko 160 zemalja članica Ujedinjenih nacija pod okriljem Međunarodne federacije. Od ove bolesti u Srbiji boluje približno 710.000 osoba. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.