Prevara sa logom Pošte Srbije

VIDEO K9: "Pošte Srbije" upozorile su na još jednu lažnu nagradnu igru, u kojoj su zloupotrebljeni logotip i ime tog preduzeća.

0
47

Pošta Srbije upozorava na novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena ovog preduzeća kojim se korisnicima putem platformi za komunikaciju i društvenih mreža, upućuje informacija o nagradnoj igri koju navodno organizuje Pošta, a u kojoj imaju mogućnost da osvoje nagradu od 30.000 dinara ukoliko odgovore na četiri pitanja.

Nakon navodnog osvajanja nagrade, dalje se traži i da o igri obaveste 20 prijatelja ili nekoliko grupa, da unesu adresu i kompletiraju registraciju.

Pošta Srbije obaveštava građane i korisnike da je reč o prevari i savetuje da budu oprezni, da ne otvaraju linkove, ne unose svoje podatke, kao i da, ukoliko dobiju poruke slične sadržine, ne postupaju na način kako se traži od njih.

Ovaj slučaj je prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije, naveli su iz Pošte.

Dodaju i da je za edukaciju, dodatne informacije i pružanje pomoći građanima, ukoliko imaju bilo kakve nedoumice, dostupna stranica Onlajn bezbednost na korporativnom sajtu Pošte Srbije, kao i Kontakt centar Pošte Srbije na brojevima telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.