Pretnje smrću novinarima NS Uživo

VIDEO K9: Grafit sa pretnjama smrću upućenim članovima redakcije portala NS uživo, osvanuo je jutros na fasadi zgrade na Bulevaru oslobođenja 127.

0
30

Članove redakcije portala NS Uživo jutros je dočekala preteća poruka ispisana na fasadi poslovne zgrade na Bulevaru oslobođenja u kojoj se nalaze njihove prostorije.

Nepoznati počinilac, u toku noći ili ranog jutra, ispisao je grafit koji glasi: “SNS Uživo bednici, dani su vam odbrojani”.

“Mi nemamo indicije za sada ko bi to mogao biti, ne želimo da upiremo prstom ni u koga, ali želimo da se obratimo medijima, udruženjima novinara i nadležnim institucijama da reaguju jer ovo zaista može da se desi svakome”, rekao je glavni i odgovorni urednik “NS uživo” Nikola Bilić.

Ovaj portal je, prema njegovim rečim, poslednjih mesec dana bio meta pojedinih kriminalaca i političara.

“Ja lično nisam uplašen kada ovo vidim, ali jesam zabrinut, jer je neverovatno da u 21. veku neko može na ovakav način da preti novinarima, gde se promoviše sloboda medija. Mi samo želimo da iznesemo istinu, ali očigledno da smo zasmetali nekim političarima, kriminalcima, koji ne žele da se ta istina sazna. Mi poslednjih mesec dana trpimo pritiske i na društvenim mrežama i u javnosti samo zbog toga što želimo da kažemo samo istinu”, kazao je Bilić.

Preteći grafiti koji pozivaju na smrt novinara portala NS Uživo su jedan u nizu pokušaja da se izvrši direktan pritisak na ovaj kolektiv, rekao je Bilić i istakao da NS uživo povodom ovog slučaja zahteva reakciju nadležnih institucija i kolega novinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.