Pretnja rata u Ukrajini

VIDEO K9: Politički analitičar Đorđe Vukadinović smatra da rat u Ukrajini preti da postane svetski jer je sve bliže eskalaciji i negativnoj evoluciji nego miru.

0
9

Rat u Ukrajini ušao je u drugu kalendarsku godinu.

Rusija je 24. februara prošle godine započela vojnu operaciju u Ukrajini a predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Putin je jasno stavio do znanja da neće stati, a Ukrajina je jasno stavila do znanja da će se i dalje odupirati i boriti.

Gde će rat u Ukrajini odvesti svet i kakve su šanse za primirje komentarisao je politički analitičar Đorđe Vukadinović.

Politički analitičar Đorđe Vukadinović izjavio je da se plaši kuda svet ide sa ratom u Ukrajini i dodaje da ne ide u dobrom pravcu. Smatra da bi trebalo da se završi bilo kakvim mirom nego da eskalira i preti da postane svetski. Smatra da smo bliže eskalaciji i negativnoj evoluciji ovog sukoba jer ratuju Zapad i Amerika protiv Rusije preko Ukrajine.

Danas je 336. dan ruske invazije na Ukrajinu tokom kojeg su ruske snage izvršile veliki raketni napad, a predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio da nije zainteresovan da se sastane s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i pregovara o miru rekavši da je Putin nakon invazije za njega “niko”, da živi u “informativnom balonu” i ne zna šta se dešava na bojnom polju, uz ocenu da Putin ne želi mir i da je Ukrajina za njega samo prvi korak.

(KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.