Amerikanci upozoravaju na ekstremni islamizam na Kosovu za Uskrs

VIDEO K9: Biro za diplomatsku bezbednost američkog Stejt departmenta izdao je saopštenje u kome poziva američke građane na Kosovu da budu oprezni tokom Uskrsa zbog pretnji od ekstremnog islamizma.

489

Ovo je prvi put da američka Bela kuća upućuje ovakav apel američkim građanima na Kosovu, uoči jednog od najvećih hrišćanskih praznika kao što je Uskrs, javio je RTK.

Identičnim saopštenjem ove interne vladine organizacije – Konsultativnog saveta za bezbednost van SAD – je u februaru takođe savetovana američkim građanima opreznost i skretana im je pažnja na “rast ekstremnog islamizma na Kosovu, a posebno van Prištine”.

“Uskrs ima izuzetnu važnost za hrišćansku zajednicu, i katoličku i pravoslavnu, i očekuje se da u njihovim verskim objektima bude znatno više ljudi nego obično”, navodi biro za diplomatsku bezbednost.

U preporuci Saveta američkim građanima koji su na Kosovu ili planiraju tamo da putuju ovih dana, javljaju svi Prištinski mediji, navodi se i sledeće:

“Imajući u vidu povremene pretnje verskim objektima na Kosovu, posebno najpoznatijim crkvama u urbanim centrima, američka Ambasada želi da skrene pažnju svim američkim građanima na Kosovu da budu oprezni i da kosovskoj policiji javljaju o svakoj sumnjivoj aktivnosti “.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.