Preterana seča po slovu zakona

VIDEO K9: Aktivisti Pokreta Odbranimo šume Fruške gore pokazali su u vrlo kratkom roku jasan pravac svoje borbe, ciljeve i strategiju za zaštitu Nacionalnog parka Fruška gora jer, kako kažu, šuma nema nikog osim ekoloških aktivista da je brane delima i rečima.

2

Delovanje Pokreta Odbranimo šume Fruške gore ima i konkretne rezultate, a svojom posvećenošću i ozbiljnošću daju značajan doprinos zaštiti eko sistema Fruške gore.

Ovaj pokret formiran je početkom prošle godine, inspirisan akcijama dugih ekoloških ekoloških grupa koje se bore za zaštitu prirode i životne sredine širom Srbije.

Ovaj pokret predao je peticiju za zaštitu fruškogorske šume Ministarstvu zaštite životne sredine koju je, pod nazivom “Šume šume – Sačuvajmo šume Fruške gore” od aprila prošle godine do pre nekoliko dana potpisalo je 12.969 građana. Šume se seku oduvek, kazala je Arsić, ali su šume nacionalnog parka šume zaštićenog područja prirode.

Fruška gora je, podsetila je Arsić, naš najstariji nacionalni park, proglašen 1960. godine i njegov rad je utvrđen brojnim zakonima i propisima. Iako je njegova osnovna delatnost je zaštita prirodnih vrednosti, pošumljena je na skoro najnižem nivou u Srbiji, a seča se vrši planski u oko 95% slučajeva, zbog čega je, zaključila je Arsić, važna institucionalna borba za izmenu zakona i korekciju dozvoljenog procenta planske seče.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.