Presuda za sada bez izvršenja

VIDEO K9: Izvršenja pravosnažnih sudskih presuda i dalje su problem sa kojim se susreće određeni broj građana. Novosađanin Zoran Jovanović obratio se našoj televiziji sa žalbom neuobičajenom za ovu temu.

0
339

Sugrađanin Zoran Jovanović naišao je na poteškoće u izvršenju presude prema kojoj bi, kako navodi, nakon 12 godina suđenja, trebalo da iz sopstvene nekretnine iseli bivšu suprugu i sina.

“Sada, kada sam posle 12 godina dobio presudu da se isele napolje iz mog objekta, iz moje nekretnine, dobio sam da me obeštete 417 hiljada dinara, plus privatnog izvršitelja sudskog, sve te troškove, to je oko 500 hiljada diara, znači šta se dešava? Oni ne žele da se isele napolje, pokušavaju na sve moguće načine da izbegnu to iseljenje, na sve moguće načine pokušavaju da duže ostanu i, što je još najgora varijanta, oni drže podstanare u toj istoj nekretnini”, rekao je Jovanović.

Kako je naveo, nakon donošenja pravosnažne presude njegov sin i supruga iscrpili su sve mogućnosti podnošenja žalbe, a izvršenje odluke nekoliko puta je bezuspešno pokušano.

Situaciju otežava, kako kaže, to što je i sam podstanar, zbog čega naglašava hitnost sprovođenja presude.

“Čak smo jednom prilikom bili sa asistencijom izvršitelja i sa dva svedoka da ih iselim, gde je moja bivša supruga, koja čak nije ni stranka u postupku, već moj sin jer sam s njega skidao darovni ugovor, poništavao, rekla da će se zapaliti benzinom. Mi smo tu razbili dve brave i kad je videla da mi ulazimo unutra u kuću, rekla je da će se zapaliti benzinom i tu su izvršitelji prekinuli izvršenje”, kazao je Jovanović.

Problem sprovođenja izvršenja ove presude, prema rečima Jovanovića, praćeno je čak i pretnjama usmerenim na njegovu ličnu bezbednost, za koje, iako sumnja, sam kaže da nema dokaza da potiču od sina i bivše supruge.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.