Preskupe popravke u starijim zgradama

VIDEO K9: Dotrajale instalacije najčešči su problemi sugrađana u stambenim zgradama, rečeno je na sastanku održanom u Skupštini grada s predstavnicima Udruženja profesionalnih upravnika Novog Sada

0
51

Na sastanku održanom u gradskoj skupštini s predstavnicima Udruženja profesionalnih upravnika predočeni su problemi sa kojima se susreću stanari starijih zgrada i njihovi upravnici u Novom Sadu.

Prema rečima predsednika tog Udruženja Aleksandra Bošnjakovića, dotrajale instalacije su najveći problem jer neispravne vodovodne cevi povećavaju račune za vodu, a dotrajale električne instalacije često dovode do požara. Kako je rekao, zgrade koje su stare 30 ili više godina zahtevaju temeljan pristup u proceni stanja instalacija i plan njihove sanacije, a obično u takvim zgradama dolazi do velikih šteta.

Istakao je i da sami stanari često nisu u mogućnosti da u jednokratnom iznosu pribave sredstva za velike sanacije i popravke pa je i u ime takvih stambenih zajednica i samog Udruženja uputio molbu Gradu za iznalaženje najboljeg rešenja kako bi se pomoglo stanarima, odnosno kako bi visoke obaveze izmirili u nekom dužem vremenskom roku.

Član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić podsetio je da je krajem februara ove godine doneta Skupštinska odluka kojom je propisano da se novcem iz Budžeta Grada finansiraju popravke objekata koji stradaju u požarima te dodao da će Grad uzeti u obzir sugestije predstavnika Udruženja i razmotriti na koji način može da pomogne u slučajevima gde postoji realna opasnost od požara i drugih velikih šteta po stanare stambenih zajednica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.