PREPUCAVANJE: DVERI TRAŽE DA SE ISPITA IMOVINA VELIMIRA ILIĆA

601

Nakon što je ministar Velimir Ilić u Skupštini optužio oca vođe pokreta Dveri Boška Obradovića da je uzimao mito kako neki nelegalno sagrađeni objekti ne bi bili srušeni, pokret Dveri danas je održao protest ispred Ministarstva građevinarstva, tražeći da se preispita imovina Velimira Ilića. 

Pokret Dveri zatražio je od nadležnih da istraže kako je ministar građevine Velimir Ilić stekao brojne nekretnine i ponovo inicirao donošenje Zakona o ispitivanju porekla imovine svih političara i tajkuna od 1989. godine do sada.

Na protestu ispred zgrade Ministarstva građevine, predstavnik Dveri Srđan Nogo pozvao je prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da pokaže da se zaista bori protiv korupcije i ispita poreklo imovine ministra Ilića.

Nogo je rekao i da taj pokret traži da prvi na listi za istraživanje porekla imovine bude Ilić, “koji raspolaže sa više nekretnina i imanja koje nije imao u svom posedu pre nego što je počeo da se bavi politikom”.On je Iliću uputio nekoliko pitanja – koliko ima stanova i kuća u svom vlasništvu, a koliko se vodi na druge osobe, na koji način je obezbedio sredstva za izgradnju bazena u selu Aternica kod Čačka, kolika je vrednost imovine koju je stekao od 1990. godine, od kada je počeo da se bavi politikom.

Ilić je prošle srede u Skupštini Srbije rekao da je otac jednog od lidera Dveri, Boška Obradovića, uzimao mito kako neki ilegalno sagrađeni objekti u Čačku ne bi bili srušeni.

Potom su Dveri, kao i policija i tužilaštvo, to demantovale dok je Ilić potom rekao da su sklonjeni svi dokazi protiv šefa građevinske inspekcije Milisava Obradovića, koji ukazuju na to da svoj posao nije radio u skladu sa zakonom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.