Prepoznatljiv multietnični sklad u APV

VIDEO K9: Visoki komesar OEBS-a za nacionalne manjine koji boravi u zvaničnoj poseti našoj zemlji, juče je posetio i Skupštinu AP Vojvodine Novi Sad, gde je sa Ištvanom Pastorom razgovarao o položaju nacionalnih manjina u pokrajini.

0
24

Visoki komesar OEBS-a za nacionalne manjine Kajrat Abdrahmanov izrazio je zadovoljstvo zbog posete AP Vojvodini, ističući da je multietnički sklad naše regije prepoznatljiv u Evropi, te da će OEBS i nadalje spremno sarađivati na promociji primera dobre prakse, razumevanju i širenju poverenja i razumevanja.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor istakao višedecenijski napredak Republike Srbije i značajne iskorake koje je naša zemlja postigla u oblasti zaštite i unapređenja prava nacionalnih zajednica.

Predsednik Pastor upoznao je komesara Abdrahmanova sa sistemskim zakonskim rešenjima koja omogućavaju očuvanje identiteta nacionalnih zajednica, ističući ulogu i značaj nacionalnih saveta u oblastima kulture, obrazovanja, službene upotrebe jezika i pisma, a zatim su razgovarali i o drugim temama značajnim za oblast manjinskih i ljudskih prava, evropskih integracija, demokratije i vladavine prava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.