Premošćen kanal DTD

VIDEO K9: Radovi na premošćavanju kanala Dunav–Tisa–Dunav, u sklopu izgradnje trase Bulevara Evrope nalaze se u završnoj fazi. Do završetka radova sugrađani će pričekati do kraja avgusta, rekao je gradonačelnik koji je obišao gradilište sa saradnicima.

583

Radovi na spajanju konstrukcije mosta preko kanala Dunav–Tisa–Dunav su u toku, a za sada je završena izgradnja desnog dela mosta preko ovog kanala.

Izgradnja mosta preko Kanala DTD, započeta je u avgustu 2014. godine, a kako najavljuju kompletan završetak radova očekuje se do kraja avgusta.

[quote_box_center]“Raduje me činjenica da se radovi izvode u punom kapacitetu, da su uposlena gradilišta i nemam dilemu da ćemo do kraja ove godine završiti Bulevar Evrope. U Razgovorima sa “Putevima Srbije, očekujem da i oni završe svoju obavezu a to je završetak severnog kraka auto-puta Novi Sad-Subotica, Beograd-Novi Sad” rekao je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.[/quote_box_center]

Budući most imaće četiri saobraćajne trake, obostrane pešačke staze širine tri metra i biciklističke staze širine dva metra, kao i javno osvetljenje koje će biti postavljeno celom dužninom ove konstrukcije.

Ukupna dužina mosta iznosi 176 metara, a širina oko 30 metara.

[quote_box_center]“Ova investicija će biti uspešno okončana, ova godina će biti godina pozitivnih stvari u kapitalno-infrastrukturnim projektima i idemo dalje, nećemo se zaustaviti na ovome”, rekao je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.[/quote_box_center]

Uporedo sa radovima izvode se aktivnosti na izgradnji saobraćajnice od Primorske ulice do autoputa.

Izgradnja atmosferske kanalizacije se privodi kraju, a trenutno su u toku zemljani radovi duž cele deonice kao priprema za izgradnju kolovozne konstrukcije koja će prema projektu biti dužine oko 1800 metara i širine dva puta po 7,5 metara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.