Premijera predstave “Generacija D”, u sredu 27. februara u Pozorištu mladih

Predstava "Generacija D" u produkciji Dečijeg kulturnog centra Novog Sada imaće svoju premijeru u sredu, 27. februara na maloj sceni Pozorišta mladih.

0
264

Predstava je rezultat projekta “Reciklaža-novog mozga ambalaža”, koji pozorišnim jezikom na veoma duhovit i razumljiv način tretira bezbednost mladih i deo je akcionog plana za mlade.

Generacija D (Degeneracija) je kroz oštru satiru i apsurdan humor ispričana priča o samospoznaji, sazrevanju, krizi identiteta ali i usponima i padovima generacije dvadesetih godina pogrešnog veka.

Priča prati grupu tinejdžera koji se u vrtlogu današnjice bore sa svojim demonima, bavi se problemima srednjoškolaca počevši od onih sa samim sobom do zamršenih međuvršnjačkih odnosa. Kako je Saša upoznao Sašu, kako je Frada ponovo postala Rada i kako je Ana prestala da bude Ana, uz osvrt na neizbrisive tragove koje je na tri junaka ostavila roditeljska ljubav, okosnica su priče.

Komad je namenjen tinejdžerima i odgovara na veliki broj pitanja koja donosi ne tako čarobna stvarnost.

Radionica je realizovana u Dečijem kulturnom centru Novi Sad, a sufinansirana od strane Kancelarije za mlade grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine

Uloge tumače Jana Šumarac, Isidora Bošnjaković, Maša Jevtić, Sava Grujić, Vuk Opačić, Vasilisa Radišić, Vanja Stepanović,Đorđe Živić, Darko Đurđević i Zara Prostran Miletić.
Projekat su vodili Nenad Pećinar, Severina Prostran Miletić i Sonja Petrović, a za scenski pokret zadužena je Milica Filipović.

Ulaz na predstavu je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.