Premalo jedan kontejner ispred zgrada u Ul. Vase Ostojića

VIDEO K9: Stanari zgrade u Ulici Vase Ostojića na Klisi zatrpani su smećem koje odlažu u samo jedan kontejner koji im je na raspolaganju i koji je uz to, kako tvrde, postavljen na nepropisno mesto.

120

Stanari zgrada 24 i 26 u Ulici Vase Ostojića na Klisi, već tri i po godine, kako kažu, muku muče sa odlaganjem smeća.

Ispred njihove zgrade, naime, postavljen je samo jedan kontejner i to tamo gde mu, prema nijihovom mišljenju, mesto nije. Nadležnima su se dosada, kako navode obraćali bez uspeha.

“Trenutno zgrada je useljena skroz od prošle godine. I ovde imamo problem sa bacanjme otpada, smeća. Jednostavno otpada od kontejnera, evo vi ćete posle snimiti tu. Mi smo išli bar jedno pet-šest puta, ako ne i deset. Ja sam išao u Čistoću. Molio sam tražio sam i da idem do direktora. Nisam mogao”, rekao je Čedomir Vulević, upravnik zgrade.

Vulević tvrdi na niko iz nadležnog javno komunalnog preduzeća nije dolazio da vidi o čemu se ovde radi. Postojeći kontejner, povrh svega, smeta ulazu u garažu.

“Tražili smo ovde. Imamo jednu lokaciju da izmestimo ovaj kontejner koji je ovde na ulazu u garažu. Koji smeta nama svima, tu pod prozore na zgradama. A ovde imamo jedno mesto gde možemo staviti dva-tri kontejnera. Zgrada koja je preko će biti isto useljena, verovatno ove godine. Kanalizacije nemamo, imamo septičku jamu koja s vremena na vreme, ne našom krivicom, iscuri jer ne stignemo da ispraznimo”, kazao je Vulević.

Da problem bude još veći, stanari susednih zgrada i kuća bacaju smeće u isti kontejner, pa ne čudi da je stalno pretrpan, kaže Vulević.

“Ovo ovde gde je smešteno nije zakonski. Nije u redu i inspekcija kada bi vodila računa o tome bilo bi i kazni i svega. Pogledajte prozori su nam tu odmah. Ne smemo da otvaramo prozore od smeća”, naveo je stanar Anđelko Đurđević.

“Evo godinu dana sam ovde. Konkretno, problemi su od prvog dana. Nismo znali da nema kanalizacije, evo sad vidite i sami. Što se tiče ovog problema ne bih ništa dodavao, samo mi je čudno to što smo mi na četiri kilometra od grada. A ovde niko niti dolaziti niti ih zanima, pravo da vam kažem. Koga god da smo zvali niko se odazivao nije”, dodao je njegov komšija Saša Milić.

Pitanje da li će problem sa kontejnerom koji imaju sugrađani u Vase Ostojića moći da bude rešen, kada i u kolikoj meri, uputili smo JKP Čistoća.

Nepraktično je i nehigijenski držati kontejner ispod prozora zgrade, zaključuju stanari i dodaju da bi i mesna zajednica mogla da doprinese rešavanju problema, te da bi novi kontejneri mogli da se postave podalje od zgrade.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.