“Prelo iz Teslinog kraja”

VIDEO K9: Za Zavičajno udruženje Ličana, potomaka i prijatelja, "Prelo iz Teslinog kraja", koje deluje u Novom Sadu, početak ovog meseca bio je u znaku proslave iz više razloga.

0
90

Povodom Dana nauke, 3. jula je upriličeno druženje povodom 165 godina od rođenja Nikole Tesle, 85 godina od njegovog proglašenja počasnim građaninom Novog Sada, 100 godina od osnivanja Ličkih prela i 45 godina postojanja muzičkog audio izdanja “Zlatno prelo”.

Ovom prilikom dodeljene su zahvalnice i srebrne medaljone članovima Upravnog odbora kao i zaslužnim pojedincima koji podržavaju aktivnosti ovog udruženja.

Zavičajno udruženje Ličana “Prelo iz Teslinog kraja” u Novom Sadu sa prekidom deluje od 1980. godine sa prvenstvenim ciljem da neguje kulturu i tradiciju  Ličana koji od pre više od jednog veka dolaze da žive u ovim našim krajevima. Posebno su ponosni na najpoznatijeg Ličanina na svetu, Nikolu Teslu.

Ovo udruženje planira da u oktobru, u mesecu Tesla festa, organizuje stogodišnjicu Ličkog prela. Ukoliko, zbog epidemiološke situacije, ne uspeju u ovoj nameri, proslavu će odložiti za sledeću godinu, kada će ona biti održana u okviru manifestacija povodom titule Novog Sada kao Evropske prestonice kulture.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.