Prekrečen grafit protiv Stepinca

VIDEO K9: Jutros je na ogradi Vladičanskog dvora osvanuo veliki grafit u kojem se spominju Alojzije Stepinac i Ante Pavelić kao "milosrdni anđeli". Natpis je najverovatnije upućen Mešovitoj komisiji Srpske pravoslavne crkve i Katoličke crkve, koja dva dana raspravlja o katoličkom kardinalu Stepincu.

0
426

Na zidu Vladičanskog dvora Eparhije bačke, u kojem je danas nastavljeno dvodnevno zasedanje Mešovite pravoslavno-katoličke komisije o ulozi i odgovornosti hrvatskog kardinala Stepinca u Drugom svetskom ratu, jutros je osvanuo grafit neprimerenog sadržaja.

Na grafitu je bilo ispisano: Pavelić i Stepinac su “milosrdni anđeli” nacističko-genocidnih zlotvora. Kaži NE fašizmu, trojnom EU-MMF-NATO paktu i kvislinzima!

Grafit je veoma brzo prekrečen, a osudu za ispisivanje ovog, kako je naveo, grafita mržnje, uputio je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Komisija pregovara od juče, a ovo zasedanje trebalo bi da bude završeno do večeras. Razgovori se odvijaju iza zatvorenih vrata Vladičanskog dvora, doma vladike bačkog Irineja. Komisija se sastaje po treći put, a prvi put u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.