Preko 790 miliona za projekte u APV

VIDEO K9: Pokrajina je danas dodelila preko 790 miliona dinara lokalnim samoupravama koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva na javnim konkursima Uprave za kapitalna ulaganja.

0
398

Sredstva su dodeljena za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite.

Sredstva su dodeljena za realizaciju 25 projekata na teritoriji 22 opštine u Vojvodini.

 

Ugovorima je predviđeno da u narednih 30 do 60 dana budu raspisane javne nabavke, te da radovi počnu na jesen.

“Izdvojio bih u Novom Sadu, rekonstrukciju i adaptaciju prihvatilišta, u okviru Gerontološkog centra, u Novom Sadu takođe krećemo u rekonstrukciju Kameničkog parka. U Opovu nastavljamo izgradnju puta od Opova do Debeljače, u Rumi ćemo rekonstruisati saobraćajne površine u Buđanovcima, radićemo mnogo u industrijskim zonama, u Odžacima, radi dolaska novih investitora, takođe u Kanjiži, u Kikindi”, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Za projekte u oblasti infrastrukture dodeljeno je 350 miliona dinara, zatim u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda dodeljeno je 150 miliona dinara, za lokalni i regionalni razvoj Pokrajina je izdvojila preko 118 miliona dinara, za predškolsko obrazovanje preko 70 miliona, preko 56 miliona u oblasti socijalne zaštite i preko 44 miliona za projekat rekonstrukcije specijalne bolnice u Kovinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.