Preko 50 miliona dinara za SPENS

VIDEO K9: Iako ovih dana svi mediji pišu o lošoj materijalnoj situaciji u SPENS-u, koja proističe iz činjenice da je gubitak ovog preduzeća veći od iskazane vrednosti kapitala preduzeća, pokrajinska i republička vlada izgleda da ne odustaju od ovog objekta, s obzirom da na to da su oba nivoa vlasti nedavno dodelila ovom preduzeću sredstva po konkursima.

0
325

Na sednici Skupštine grada koja je zakazana za petak, odbornici će između ostalog, usvojiti Izmene programa investicionih aktivnosti SPENS-a.

Prema već usvojenom programu, planirano je da grad SPENS-u tokom ove godine dodeli skoro 29,5 miliona dinara kapitalnih subvencija za renoviranje svlačionice, garderobe, hodnike na bazenu i Ledenoj dvorani, kao i za zamenu rasvete.

Do izmene Programa je došlo s obzirom na to da je Ministarstvo turizma izdvojilo sredstva za ovaj objekat za sprovođenje projekata u oblasti razvoja turizma.

“Izmenama programa povećava se ukupna vrednost investicionih radova u 2017. godini za iznos od 8.333.333,33 dinara koji obuhvata radove na postavljanju nove podloge na platou sva tri bazena SC “Sajmište” u iznosu od 4.050.274,00 dinara i radove na adaptaciji dezo-barijera i sanaciji keramičke obloge SC “Sajmište” u iznosu od 4.283.059,33 dinara”, stoji u obrazloženju  izmene Programa.

Shodno izmenama, za koje se očekuje da će biti usvojene, SPENS bi ove godine trebalo od grada i republike da dobije više od 37,7 miliona dinara, dok je, podsetimo, SPENS nedavno dobio sredstva i od Pokrajine po konkursu za realizaciju projekta energetske efikasnosti, pod nazivom Sanacija elektroenergetskih instalacija velike sportske dvorane JP SPC Vojvodina u vrednosti od 15,5 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.