Preko 481 milion dinara za vodne objekte

VIDEO K9: Dodela ugovora ukupne vrednosti 481,6 miliona dinara lokalnim samoupravama koje su dobile sredstva za sufinansiranje izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine u 2023. godini, organizovana je danas u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

0
17

Dodela ugovora ukupne vrednosti 481,6 miliona dinara lokalnim samoupravama koje su dobile sredstva za sufinansiranje izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine u 2023. godini, organizovana je danas u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

„Biće izgrađeni novi vodni objekti, odnosno sanirani i rekonstruisani postojeći objekti i postrojenja za pripremu vode za piće, prvenstveno u selima u opštinama na teritoriji AP Vojvodine. Takođe, biće omogućeno unapređenje rada vodozahvatnih objekata i opreme za poboljšanje kvaliteta vode“, izjavio je Aleksandar Panovski, podsekretar Sekretarijata za vodoprivredu.

Panovski je dodao da je ovo rekordni budžet za tu namenu, kao i da je namera da u narednoj godini on bude ponovljen, ako ne i veći. Novac su dobili Grad Kikinda i opštine Ruma, Bečej, Stara Pazova, Žitište i Senta, a sufinansirano je 11 projekata.

Današnjom dodelom ugovora resorni sekretarijat je zaokružio ciklus ulaganja u sektor vodoprivrede za ovu godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.