Preko 1.000 tona opasnog otpada u krugu bivšeg “HINS-a”, uhapšen vlasnik

Preko 1.000 tona potencijalnog toksičnog otpada, pronađeno je prostoru bivše fabrike "HINS" u Novom Sadu, koja je u stečaju. Vlasnik "Step Transa", koji je zakupac prostora na kome je otpad pronađen, juče je lišen slobode.

1
761

Pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galića, taj prostor je izdat “Step transu Doo”, odnosno njegovom vlasniku koji je imao dozvolu od 2012. za skladištenje opasnog otpada i to za svega 32 tone takvog otpada.

U krugu bivše fabrike se nalazi 1.080 tona za koji ne postoji adekvatna dokumenatacija, a zakupac i vlasnik “Step Transa” je juče lišen slobode.

Ministar Goran Trivan smatra da se ne radi o takozvanom “istorijskom otpadu”, već da je opasan otpad dovožen sa drugih strana, i istraga će, kaže, ići u tom pravcu.

1 KOMENTAR

  1. OTROV – BENZEN u Novom Sadu. Dokle ćemo se LAGATI ? Zašto se hapse pogrešni ljudi kad se zna ko je uvoznik i generalni zastupnik za Srbiju , Crnu goru i Makedoniju. Ministarstvo za ZŽS je umešano u uvoz otrovnih hemikalija još iz vremena Dulića kao i mnogi, mnogi drugi u Novom Sadu i Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.