Pregovori u povećanju plata

VIDEO K9: Predstavnici tri sindikata juče su nastavili pregovore sa Gradom Novim Sadom o predlogu posebnog kolektivnog ugovora za javno-komunalna i druga javna preduzeća. Konačan dogovor još nije postignut.

0
15

Juče je održan drugi sastanak pregovaračkih timova Grada Novog Sada i Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Novog Sada, Granskog sindikata javnih saobraćajnih i komunalnih delatnosti “Nezavisnost” i Sindikata zaposlenih u komunalno stambenoj delatnosti Srbije, na kojem je nastavljeno razmatranje predloga posebnog kolektivnog ugovora za javna-komunalna i druga javna preduzeća čiji je osnivač Grad Novi Sad.

Predviđeno je da novi iznos osnovice za platu bude regulisan donošenjem posebnog kolektivnog ugovora za javno-komunalna i druga preduzeća čiji je osnivač Grad.

Posebna pažnja, kako je saopšteno iz Grada, posvećena je razmatranju odredbi koje se odnose na utvrđivanje osnovice za obračun zarade zaposlenih i to tako da osnovica za utvrđivanje zarade bude u visini minimalne zarade, te da odnos između najnižeg i najvišeg koeficijenta vrednosti poslova za obračun bude u rasponu od 1 do 3.

Prgovori su počeli početkom ovog meseca nakon najave radnika JGSP o stupanju u štrajk ukoliko im zarade ne budu povećane.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.