Pregovori sa SNS – Dijalog sa EU

VIDEO K9: U aktuelnim međustranačkim razgovorima opozicije u Srbiji postoje različiti stavovi, ali nema svađe, uvreda, niti bilo čega sličnog onomne što se dešava vladajućoj stranci, rekao je predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović u našem Otvorenom ekranu.

0
11

Previranja poput ovih u SNS-u, sukoba i podmetanja koji u poslednje vreme pune medijske stupce, nema u srpskoj opoziciji, tvrdi Janko Veselinović.

Postoje, prema njegovim rečima, različite politike opozicionih levih, desnih i stranaka centra, ali je njihov jedinstven stav da su ovakvi uslovi za izbore nedovoljno demokratski da bi opozicija mogla da bude u ravnopravnoj utakmici sa vladajućom strankom pred izbore sledeće godine.

Veselinović je pismo osnivača Nove stranke Zorana Živkovića upućeno opozicionim strankama i pokretima u kojima ih poziva na dogovor o ujedinjenju i zajedničkom nastupu sa jednim kandidatom na predstojećim izborima ocenio irelevantnim.

Iako je nezahvalno praviti paralele u oceni izbornih dešavanja, nakon promena na lokalnim nivoima u zemljama u okruženju, s obzirom na specifičnost političkog prostora, moguće su, po principu spojenih sudova, promene i u Srbiji, rekao je Veselinović.

On je ocenio da su, nakon trenda pobeda populističkih stranaka, ne samo kod nas, već i u svetu, građanima sada bliži ljudi, kako je rekao, iz naroda koji govore njihovim jezikom i za koje osećaju da prepoznaju njihove probleme.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.