Preduzetnica – Želja i potreba

VIDEO K9: U Novom Sadu je u toku dvodnevna, sedma Međunarodna konferencija preduzetnica „Biznis na štiklama“, koja predstavlja najveći skup preduzetnica u zemlji i regionu.

0
66

Drugog dana dvodnevne Međunarodne konferencije preduzetnica „Biznis na štiklama“, u Kongresnom centru „Master“, preduzetnicama i onima koje imaju želju da to postanu obratlo se više od 40 vrhunskih stručnjaka sa temma o izvorima finansiranja, marketingu, prodaji i o socijalnom preduzetništvu, dok su učesnice konferencije dobile priliku da predstave svoj biznis i razmene svoja iskustva.

Ovogodišnja konferencija namenjena preduzetnicama iz naše zemlje i regiona fokusirana je na izvore finansiranja, počev od raspoloživih javnih poziva i subvencija, podsticaja za pokretanje sopstvenog biznisa pa sve do sredstava namenjenih za razvoj postojećeg preduzeća, bilo da se radi o opremi, marketingu ili savetodavnim uslugama.

Ekonomsko osnaživanje žena je jedan od ključnih faktora napretka društva na šta se utiče brojnim merama podrške, posebno podsticanjem zapošljavanja, rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Čurčić koji je na čelu i Saveta za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji Vojvodine. Prvi korak bio je mapiranje preduzetnica u Vojvodini koje su vlasnice preko 51 odsto privrednih subjekata što je podatak koji govori o tome da li se žene zaista bave biznisom i da li im je neophodna pomoć.

Predsednica Udruženja „Biznis na štiklama“, Sofija Bajić, koja je ovom prilikom uručila priznanja za preduzetnicu godine, istakla je da se na konferenciji koju organizuju, stiču informacije i znanja o tome kako istrajati uprkos ambijentu i okolini, uvreženim stereotipima u društvu te kako postići uspeh uprkos neizvesnostima. Ona je poručila preduzetnicama da je potrebno da izađu iz zone komfora i obrate se Udruženju za sve nedoumice i pitanja.

Učesnice ove konferencije, koja važi za najveći skup preduzetnica u zemlji i regionu, imaju priliku da upoznaju ili unaprede postojeće alate namenjene marketingu, plasmanu i prodaji, te načinima kako da dođu do potencijalnih kupaca, odnosno konzumenata proizvoda i usluga,  a sagledane su i mogućnosti za korišćenje prednosti digitalnog marketinga i društvenih mreža za brži rast biznisa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.